Оновлення сервісу вивчення іноземних мов онлайн Busuu.com

В грудні 2016 було оновлено один з найкращих інтернет-сервісів для вивчення іноземних мов - Busuu.com. Зокрема, було дещо змінено інтерфейс, проте основним і важливим доопрацюванням навчальної платформи є впровадження механізму для кращого засвоєння вже вивчених матеріалів.

Світлина: busuu.com

Що стосується інтерфейсу, то головне меню в дусі останніх тенденцій дизайну для мобільних пристроїв було переміщено з гори у бік, в даному випадку - ліворуч. Саме там тепер можна знайти основні розділи сайту - Уроки, Вправи і Словник. Доступ до соціальних функцій (Профіль користувача, приватні повідомлення і додавання в друзі) залишився в правому верхньому куті.

Втім, головною зміною є створення (нарешті!) механізму для перевірки і засвоєння вивчених матеріалів, якого цьому ресурсу так довго не вистачало, і відсутність якого була чи не головним його недоліком. Цей механізм є дворівневим.

Перший рівень - це інтелектуальний Словник, який збирає всі вивчені слова і вирази і за спеціальним алгоритмом розносить їх по трьох категоріях - "Слабке", "Нормальне" і "Сильне" засвоєння, а потім за допомогою тестів, сформованих спеціально для слабких слів, допомагає їх краще запам'ятати і, відповідно, перенести до двох інших категорій. 

Другим рівнем механізму є Уроки перевірки (Review Lessons), які надають можливість регулярно перевіряти і повторювати те, що користувач вже вивчив. Уроки перевірки додано після кожних 4-5 стандартних уроків в загальну структуру курсу, так щоб можна було закріпити важливі лексичні і граматичні знання з раніше пройдених уроків. Уроки перевірки допомагають користувачеві визначити, чи достатньою мірою він засвоїв матеріал, і чи не треба повернутись назад і переглянути ще раз те, що випало з пам'яті. Загалом це сприяє кращій і більш системній підготовці до іспиту по завершенні освітнього рівня (Level Test). На відміну від Словника, Уроки перевірки охоплюють не лише лексику; крім того, важливо відзначити, що перший Урок перевірки доступний всім, а подальші вимагають доступу класу Premium, тому цей рівень буде доступний лише платним користувачам сервісу.

На жаль, під час таких суттєвих змін заморожено одну з унікальних цікавинок ресурсу - мовний сад. Поки що розвивати його не можна, і накопичення бузу-ягідок, які відіграють на ресурсі роль балів активності, втрачає сенс. Втім, в соціальних мережах представники компанії повідомили, що в 2017 планується впровадження нових мотиваційних механізмів, тому сподіваємось на краще і чекаємо нововведень.

мовний сад бусуу

На завершення варто відзначити цікаве дослідження, про яке йдеться в офіційному блозі Busuu. Його було проведено протягом трьох тижнів в травні 2016 року, в якому взяли участь 4000 користувачів застосунку busuu на платформі iOS, чоловіків і жінок, 40% з яких вивчали англійську мову, а інші - 11 інших мов. 93% респондентів зазначили, що Busuu виправдав або навіть перевершив їх очікування, а 83% погодились, що за допомогою Busuu їх знання мови значно покращилось. Більшість користувачів проводять за раз в застосунку від 16 до 30 хвилин, причому чоловіки використовують його частіше, а жінки - довше. Отже, можна сказати, що Busuu.com є дієвим сервісом для вивчення іноземних мов в мережі - за умови регулярного використання, чого вам і бажаємо!

Для докладного ознайомлення з сервісом вивчення мов в мережі Інтернет Busuu.com рекомендуємо наш огляд "Вивчення іноземних мов в Інтернет: онлайн-сервіс Busuu.com".


Ще еспресо